Koronarajoitukset 6.12.2021-5.1.2022
Julkaistu: 07.12.2021 17.22

Koronarajoitukset 6.12.2021-5.1.2022

Aluehallintovirasto (AVI) tiedotti perjantaina uusista rajoituksista, jotka astuvat voimaan itsenäisyyspäivänä 6.12. AVI:n jälkeen myös Jyväskylän kaupunki ja Jääkiekkoliitto ovat tiedottaneet seuroja ja selventäneet tilannetta. Asetettujen rajoitusten pohjalta Diskos Jyväskylä ry:n toiminnassa tulevat välittömästi voimaan alla kuvatut toimintatavat.

  • Aikavälillä 6.12.2021-5.1.2022 Diskoksen järjestämiin otteluihin, pelitälleihin ja turnauksiin saapuvalta yleisöltä (kaikki yli 16-vuotiaat) tarkastetaan koronapassit. Tarkastustehtävä lisätään normaalien toimitsijatehtävien joukkoon. Koronapassin lukijan voi kaikki ladata omaan puhelimeen. Käytännön sujuvoittamiseksi peleihin saapuvaa yleisöä pyydetään etukäteen kaivamaan koronapassi esille halliin tullessa. Kaupunki pitää edelleen voimassa myös laajan maskisuosituksen yli 12-vuotiaille sisätiloissa. AVI ilmoittanut tekevänsä yleisötapahtumiin yleisesti pistotarkastuksia.
  • Tarkastutehtävä tulee suorittaa joustavasti maalaisjärkeä käyttäen, mahdollisimman vähillä konflikteilla.
  • Hippoliigaan on suunniteltu palkattua järjestysmiestä tarkistamaan passeja. Tästä lisää myöhemmin.
  • Vaihtoehtoisesti joukkue voi päättää olla ottamatta yleisöä halliin, mikä vaatii myöskin henkilön estämään sisäänpääsyä. Tässä tapauksessa joukkueen on infottava asiasta koteja sekä vastustajajoukkuetta. Harkkahallissa ja Buugilla voi olla samaan aikaan käynnissä toisen seuran ottelu, johon yleisöä otetaan sisään ja tällöin tilanne aiheuttaa varmasti hämmennystä. Kilpahallissa järjestettävien otteluiden aikana sisäänkäynti tapahtuu A1 ovesta ja muut ovet pidetään lukossa.
  • KORONAPASSIN TARKASTAMINEN
  • Koronapassi tarkistetaan yleisöltä AINA OTTELUTAPAHTUMAAN SAAPUESSA, mikäli ottelutapahtumaan päätetään ottaa yleisöä
  • Tarkistuksen suorittaa aina järjestävä taho eli kotijoukkueen edustaja. Vierasjoukkue ei voi tarkistaa koronapasseja heidän omilta kannattajiltaan.
  • Koronapasseista ei saa tietosuojan vuoksi pitää mitään listaa, tarkastustehtävää hoitavaa koskee tietosuojalain mukainen vaitiolovelvoite.
  • Koronapassin löydät OmaKanta -palvelusta (www.kanta.fi) https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69926349 https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/korona


Tämä on meidän kaikkien parhaaksi ja menettelyllä haluamme pitää seuran toimintaa yllä.

Tällä hetkellä toimihenkilöiltä ja pelaajilta ei vaadita koronapassia Keski-Suomen alueella. Esimerkiksi Uudellamaalla tilanne on toisin, eikä halleihin ole asiaa ilman koronapassia.

Tuntuisi siltä, että koronapassien käyttöä tullaan jatkamaan vielä 5.1. jälkeenkin, joten suosittelemme harjoittelemaan tarkastuksia. Kokemuksia ja vaikeiden tilanteiden ratkaisuja kuullaan mielellään, jotta osaamme jatkossa ohjeistaa paremmin myös erilaisten tapausten varalle.