Diskoksen D1-06 joukkue voitti Hurrikaani Cup 2019 kultaa
Julkaistu: 25.08.2019 00.00

Diskoksen D1-06 joukkue voitti Hurrikaani Cupin 2019. Lauantaina pelattiin kolme alkusarjan ottelua. Päivä alkoi tasaisella koitoksella Riihimäen Kiekko-Nikkareita vastaan. Ottelu päättyi lopulta Diskokselle 3-1 (3-0) vahvan avauserän pelaamisen jälkeen. Eemeli Hyvönen, Lauri Vaalama ja Oskari Jaatinen onnistuivat maalinteossa sekä Roope Tiitta tukki maalinsuun 25 torjunnalla. Toiseen peliin vastaan tuli tuoreella jalalla TuTo. Dise ei tästä välittänyt vaan luisteli vastustajalta jalat alta ja iski 10-2 lukemat taululle. Ottelussa tehopisteille Vaalama 4+0, Topias Miettinen 1+1, Niko Kulin 3+2, Sampo "Jusumies" Savolainen 1+4, Aapo Fredrikson 0+2, Aaron Kauppinen 0+1 ja Eemeli Montonen 1+0. Nooa Raappana sai Disen hallitsemassa ottelussa 11 torjuntaa. Päivän viimeisessä pelissä olikin sitten panoksena lohkovoitto. Vastaan tuli KooKoo, jolla ei ollut enää mahdollisuuksia mitalipeleihin. Olisiko Dise katsellut ennen peliä liikaa sarjataulukkoa, kun peli meni enemmän yksinkuljetteluksi kuin joukkue peliksi. Pelin lopuksi kirjattiin punanutuille 3-0 voittto. Tehopisteille Fredrikson 1+0, Vaalama 1+0, Kulin 1+0, Hyvönen 0+1, Miettinen 0+1 ja Savolainen 0+2. Tiitta nollasi vastustajan 17 torjunnalla.

Sunnuntaina välierä vastustajaksi tuli D-lohkon puhtaalla pelillä voittanut Turun Kisurit. Tiukan väännön jälkeen Dise porhalsi finaaliin 4-1 voitolla. Jusumies 2+0, Miettinen 1+1, vahvan turnauksen pelannut Tuukka Paananen 1+0, Fredrikson 0+1 ja Mico Lehtinen 0+1 pääsivät tehopisteille. Tiitta torjui ottelussa 18 kertaa, joista 14 toisessa erässä ja piti joukkueen johdossa loppuun asti. Finaalista saatiinkin sitten keskisuomalainen derby, kun puhtaalla pelillä sinne edennyt LKP tuli vastaan. Ottelu lähti tasaisesti käyntiin, mutta ensimmäisen erän loppua kohden LKP sai enemmän otetta pelistä ja tekikin erän lopussa 1-0 johtomaalin, jolla lähdettiin erätauolle. Toisessa erässä jatkettiin tiukkaa finaali vääntöä. Diskos tasoitti Savolaisen toimesta ajassa 19.42 ja tästä alkoi 3 min. tehohetki, jossa joukkue teki kolme maalia. Paanasen (20.58) ja Hyvösen yv-maalin (22.41) jälkeen numerot olivatkin yhtäkkiä 1-3. Tämä sekoitti vastustajan pelaamista sen verran, että yksin yrittämistä ja epätoivoa alkoi näkymään otteissa. Jälkimmäiseen osasyynä oli varmasti maalin suulla toistuvasti vastustajan yritykset eliminoinut ottelun paras pelaaja Otto Hannikainen 28 torjunnallaan. Lopussa kapteeni Kulin (1+2) kävi naulaamassa turnausvoiton tyhjään maaliin. Juhlat pääsivät alkamaan 1-4 voitolla! Turnausvoiton avaimia oli joukkueen tinkimätön työmoraali jokaisessa pelissä, "yhteen hiileen puhaltaminen", vahva maalivahtipeli ja tehokas viimeistely. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan nousevaa kehityskäyrää kauteen. Onnittelut!!!