Julkaistu: 04.09.2020 00.00

Koronaohjeitukset

Hei Diskos junioriyhteisö!

Koronavirustilanne ei ole viime viikkoina hellittänyt, vaan Jyväskylässä tartuntamäärät ovat kasvaneet. Olemme seurana päässeet kuulemaan 2.9.2020 vallitsevasta tilanteesta tartuntataudeista vastaavaa lääkäriä ja Jyväskylän kaupungin edustajia ja todenneet viime viikkojen seurassamme voimassa olleiden suositusten olevan erittäin tarpeellisia myös jatkossa. Hyvin järjestettyjen turvatoimien huolehtiminen varmistaa parhaimmissa määrin junioritoiminnan jatkumisen.

Seura on päättänyt seuraavista ohjeistuksista 4.9.2020 alkaen

- Koronavilkku -sovelluksen lataamista ja käyttöönottoa suositellaan kaikille

- Jäähallin sisäilma on tarkoitettu VAIN harrastaville lapsille ja nuorille sekä joukkueiden toimihenkilöille
- Harrastavien lasten vanhempien tulee kaikin keinoin välttää oleskelua jäähalli- ja muissa joukkueiden harjoittelutiloissa
- Ottelutapahtumissa ei-toimihenkilövanhempien pyydetään toteuttavan samaa ohjeistusta

- Ottelutapahtumissa toimitsijoiden suositellaan vahvasti roolissaan käyttävän kasvomaskia

- Vieraspeleissä joukkueita (pelaajat ja toimihenkilöt) suositellaan liikkumaan mahdollisimman paljon yhteisenä tiiviinä ryhmänä välttäen ylimääräistä ryhmän sekoittamista tai jakautumista eri paikkoihin matkan aikana

- Ei-toimihenkilövanhempia suositellaan pidättäytymään vieraspelimatkoista

- Mikäli joukkueen tapahtumatoiminnassa tarvitaan ei-toimihenkilövanhempia avustajarooliin (esim. pienten lasten ikäryhmät ja varusteiden pukeminen) suosittelemme vahvasti tällöin käytettäväksi kasvomaskia
- Joukkueita pyydetään varusteineen poistumaan pukukopeista mahdollisimman nopeasti jäävuoron päätyttyä (Buugilla koppiin 20min ennen jäätä ja poistuminen viimeistään 20min jään jälkeen).
- Vanhempienillat ym. joukkueen varsinaisen harjoittelu- ja pelitoiminnan ulkopuoliset tapahtumat velvoitetaan toteutettavaksi verkkoyhteyksin tai erittäin väljillä / tuuletetuissa tiloissa (esim. ulkoilmassa)
- Joukkueita velvoitetaan kaikessa toiminnassaan huomioimaan erityisen tarkasti voimassaolevat SJL:n jääkiekkotoimintaan sovelletut väljyys- ja hygieniasuositukset (http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/item/5121-paivitetty-ohjeistus-vain-terveena-hallille)

Ohjeistukset astuvat voimaan välittömästi ja ovat voimassa toistaiseksi. Ohjeistuksia muokataan tarvittaessa viranomaisohjeistusten ja oman toimintaympäristömme epidemiatilanteen mukaisesti.

Joukkueiden johtoryhmät ovat omissa rooleissaan velvoitettuja tekemään arjen toiminnassa aiheeseen liittyvää viestintää ja valvontaa joukkueen toiminnan ympärillä. Pyydämme lisäksi johtoryhmiä varmistamaan, että järjestettävien harjoitus- ja ottelutapahtumien osallistujalistat ovat huolellisesti dokumentoitu.

Oletamme, että vierasjoukkueet myös kunnioittavat seuran päätöstä ja toimivat osana jääkiekkoyhteisöä ohjeistuksen mukaisesti.

Päätökset perustuvat seuran koronaviruksen tilannearvioon viikolla 36. Tavoitteena on lasten ja nuorten terveys, sekä jääkiekko- ja jäähallitoiminnan turvaaminen.

Diskos Jyväskylä ry haluaa lämpimästi kiittää kaikkia yhteisössä olevia omissa rooleissaan erinomaisesta yhteistyöstä viimeisten viikkojen aikana!

Vastuullisesti yksilönä ja yhdessä toimien ennaltaehkäisemme viruksen suurempaa leviämistä.

HUOM!
Viranomaisten ohje koronavirustapauksien ilmaantumisiin – Jos koronavirustesti on positiivinen, tartuntatautilain mukaisesti koulutettu henkilökunta tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä ja kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on 14 vrk.

Diskos Jyväskylä ry

Pekka Vesterinen

Puheenjohtaja