Julkaistu: 18.08.2020 00.00

Ohjeistus Diskos Jyväskylä ry:n harrastajille ja perheille 18.8.2020

Hei kaikille!

Heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi seura haluaa toimia vastuullisesti ennakoiden ja pyrkiä ennaltaehkäisemään viruksen suurempaa leviämistä. Tilannetta on arvioitu yhdessä JYP juniorit ry:n kanssa ja seurat ovat päättäneet seuraavista lisäohjeistuksista koskien toimintaa:

  • Jäähallin sisäilma on tarkoitettu VAIN harrastaville lapsille ja nuorille sekä joukkueiden toimihenkilöille
    • Harrastavien lasten vanhempien tulee kaikin keinoin välttää oleskelua jäähalli- ja muissa joukkueiden harjoittelutiloissa
    • Ottelutapahtumissa ei-toimihenkilövanhempien pyydetään toteuttavan samaa ohjeistusta
  • Vanhempienillat ym. joukkueen varsinaisen harjoittelu- ja pelitoiminnan ulkopuoliset tapahtumat velvoitetaan toteutettavaksi verkkoyhteyksin tai erittäin väljillä / tuuletetuissa tiloissa (esim. ulkoilmassa)
  • Joukkueita velvoitetaan kaikessa toiminnassaan huomioimaan erityisen tarkasti voimassaolevat SJL:n jääkiekkotoimintaan sovelletut väljyys- ja hygieniasuositukset (http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/item/5121-paivitetty-ohjeistus-vain-terveena-hallille)

Ohjeistukset astuvat voimaan välittömästi ja kestävät viikot 34, 35 ja 36.

Joukkueiden johtoryhmät ovat omissa rooleissaan velvoitettuja tekemään arjen toiminnassa aiheeseen liittyvää viestintää ja valvontaa joukkueen toiminnan ympärillä. Oletamme, että vierasjoukkueet myös kunnioittavat seuran päätöstä ja toimivat osana jääkiekkoyhteisöä ohjeistuksen mukaisesti.

Päätös perustuu seurojen yhteiseen koronaviruksen tilannearvioon viikkojen 33 ja 34 aikana. Päätöksen tavoitteena on lasten ja nuorten terveys, sekä jääkiekko- ja jäähallitoiminnan turvaaminen.

Seura tiedottaa mahdollisista tilannemuutoksista ja ohjeistuksista aina erikseen JOPOX -viestinnällä tai joukkueenjohtajien välityksellä..

Kiitos yhteistyöstä!

HUOM!

Viranomaisten ohje koronavirustapauksien ilmaantumisiin – Jos koronavirustesti on positiivinen, tartuntatautilain mukaisesti koulutettu henkilökunta tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä ja kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on 14 vrk.