Julkaistu: 15.08.2022 21.04

Diskos U14 joukkueen pre-season on täydessä vauhdissa

Joukkue on palannut ansaitulta kesätauolta ja töitä on paiskittu treeneissä jo useamman viikon ajan. Pelkkää rillailua kesä ei kuitenkaan ole ollut vaan Harjun treenikontista on haettu ruista ranteeseen, liikkuvuutta lonkkaan ja poweria pohkeeseen. Kiitokset Treenikontin Jannelle ja Martille! Joukkue on viihtynyt fysiikkatreeneissä erittäin hyvin ja pari viikkoa on kuuria vielä jäljellä.

Jääharjoittelu aloitettiin heinäkuun lopulla kahden päivän leirillä eli heti kärkeen ns. "löysät pois". Joukkue onkin vastannut haasteeseen kiitettävästi ja meno on ollut sen mukaista. Myös harjoituspelejä on jo pelattu useampia. Ensimmäisenä mittarina Buugiin vastukseksi saapuivat pari viikkoa sitten Mikkelin Jukurit. Hieman piti palautella muistiin perusasioita ja niitä kuuluisia jääkiekon lainalaisuuksia mutta kokonaisuutena vahvaa tekemistä ja heti ensimmäisten pelien perusteella valmennuksen oli helppo todeta, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Pelicansin vieraana käytiin rallisunnuntaina Vääksyssä kanavan kupeessa pelaamassa pari peliä. Hyvää kokemusta siltäkin suunnalta.

Viime viikonloppuna varhain lauantaiaamuna Tilausliikenne Lampisen Volvo suuntasi joukkue kyydissään kohti Raisiota. Edessä oli parin päivän kiertue länsirannikolle. Raisiossa pelattiin RNK:n vieraana tällit ja kohdattiin kotijoukkueen lisäksi TuTo kahdella peliryhmällä. Päivä oli voitokas, neljästä pelistä yhtä monta voittoa vaikka paras vire oli tainnut jäädä aamuauringossa kylpevän Hippoksen parkkipaikalle. Raisiosta pelien jälkeen 8-tielle ja kohti Poria. Kiitokset RNK:lle järjestelyistä. Otetaan uusiksi kun keretään.

Sivujuonena kerrottakoon, että alun perin suunnitelmissa oli yöpyä Turun suunnalla ja jatkaa pelejä sunnuntaina mutta majoitusongelmat uhkasivat kutistaa reissun vain päiväretkeksi Lounais-Suomeen. Joukkeen johtoryhmässä ei kuitenkaan jääty neuvottomiksi vaan otettiin puhelin käteen ja avattiin linja Ässien toimistoon.

Poriin saavuttiin illalla puoli kahdeksan maissa. Joukkue majoittui Scandicissa, jossa oli huomattu, että jääkiekkojoukkueen kamoja ei kannata kuivata neukkarissa. Niinpä hotellissa oli oikein erikseen varusteiden kuivaukseen huone. Ei löydy ihan jokaisesta hotellista. Pisteet Poriin ja Scandic-hotelliin. Sporttibuffetin jälkeen oli joukkeella mahdollisuus käydä vielä ulkona jaloittelemassa raittiissa ilmassa ja annetun ohjeistuksen mukaan pelaajat olivat täsmällisesti huoneissaan tarkastuskierroksen aikaan valmiina painamaan päät tyynyihin. Päivä oli ollut pitkä ja raskas. Sunnuntaina vastassa Ässät, joten ns. parasta pitäisi saada lyötyä kaikesat huolimatta pöytään. Siinäpä vielä haastetta valmentajille illan päätteeksi, että mistä se vire kaivetaan esiin. Palaverin paikka!

Sunnuntaina aamupala 9:00, 9:45 kamat kasaan ja hallia kohti 10:15, toinen peliryhmä heti perään. Huoltajat kävivät tankkaamassa eväsvarastot, sillä energiaa kuluu ja sitä pitää olla koko ajan saatavilla. Banaania, mehua, smoothieta, leipää jne. Pelit pelattiin Astori-areenalla. Hieno halli, jossa myös pukukoppien ilmeeseen ja viihtyvyyteen oli panostettu muutama ylimääräinen euro. Mutta kotijoukkeen valmentajan mukaan heilläkin on samat haasteet eli jäävuoroja nihkeästi tarjolla.

Entäs ne pelit? Löytyikö kateissa ollut vire? No kyllä löytyi! Edellisen päivän Raision peleihin verrattuna selvä tasonnosto. Sunnuntain pelit täydensivät viikonlopun saldoksi 6/6 eli kuusi peliä ja kuusi voittoa. Suoraa seurausta ahkerasta harjoittelusta ja väkevästä asenteesta jäällä. Kiitos Ässille hyvin järjestetyistä peleistä.

Pelien jälkeen syömään, tällä kertaa pizzaa. Hyvältä maistui, aina ei jaksa purra pastaa.

Iso peukku Tilausliikenne Lampiselle joukkueen kuskaamisesta. Sujuvaa, mukavaa ja ennen kaikkea turvallista kyytiä. Kiitokset myös Monnarin Lounaskahvilaan, matkalle mukaan otettu pasta nautittiin kenttäolosuhteissa Auran ABC:n parkkipaikalla menomatkalla. Ilman sitä olisi "bensa" loppunut kesken pelien ja reissusta varmasti ollut erilaista kirjoitettavaa.

Mutta sitten mennään eteenpäin.

Seuraavana viikonloppuna pelataankin ihan oikeasti sijoituksista, mitaleista ja kannusta maineen ja kunnian lisäksi kun joukkue suuntaa Mikkeliin Eloturnaukseen. Vastaan asettuu uusia joukkueita ja vanhoja tuttuja. Erityisesti yhden osalta jäi kevään Mikkelin turnauksesta hampaankoloon sen verran, että motivaatiota pitäisi riittää.

Turnauksen tulospalvelu osoitteessa: U14 ELOTURNAUS Mikkeli LOPPUUNMYYTY | Juniori-Jukurit 09 | GameResultsOnline.com
Ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin pelit on katsottavissa Leijonat TV:stä.

Mutta ennen sitä vedetään taas työhaalarit niskaan ja back to basics. Toisin sanoen painutaan hommiin eli Buugiin jäille ja harjun kupeeseen Treenikontille.

Diskos Jyväskylä ry

Sykeraitti 7
40630 Jyväskylä

y-tunnus:1061742-6