Diskos U18, U18 Mestis

S-Kiekko - Diskos   4 - 2

Seinäjoki

Komia taistelu lakeudella

Ottelu alkoi vauhdikkaasti S-Kiekon antaessa painetta. Diskoksen pelureiden syötöt keskialueella eivät aivan napsuneet vahdissa olevalle. Kotijoukkue pääsi ylivoimalla laittamaan takatolpalta kiekon ohi Franzin ajassa 4:01. Diskos valmennus reagoi seitsemän ja puolen minuutin pyöritykseen ja otti aikalisän. Huilin jälkeen Dise nosti vauhdilla omista hyökkäysalueelle, mutta kotijoukkue pääsi vastahyökkäykseen ja taitavalla yksilösuorituksella kasvattamaan johtonsa 2-0. Diskos pääsi erän edetessä paremmin peliin kiinni ja ylivoimalle pariin otteeseen, mutta tuloksena oli vain kaksi läpiajoa S-Kiekolle. Jälkimmäisessä tolppakin kilahti. Franzille kertyi peräti 17 torjuntaa ja S-Kiekon Wasastjernalle 8 torjuntaa.

Toisen erän alkupuoli oli tasaista kamppailua. Diskokselle puhallettiin kahden minuutin jäähy kampituksesta. Jäähyn lopulla vastustaja sai hetkeksi kiekon rauhoitettua Diskos-päätyyn ja joukkueiden ollessa täysilukuiset Franzin maalin edustalle pienen härdellin. Ajassa 31:47 seinäjokelaisen estämisestä ottama pöhkö jäähy antoi Diskokselle mahdollisuuden kaventaa. Kiekkoa liikuteltiin rauhassa, vain todelliset tekopaikat jäivät uupumaan. Peliin tuli rutkasti kamppailun tunnetta, joka johti Diskos jäähyyn poikittaisesta mailasta ajassa 35:51. Alivoimalla taistelu jatkui ja johti toiseen jäähyyn. Diskos kolmikko puolusti erinomaisesti ja blokkasi mustelmia. Yhden pelaajan alivoimalla sinipaidat saivat yhden vedon vielä aikaiseksi, mutta lukemat säilyivät muuttumattomina 2-0. Erän viimeisen minuutin alkaessa Jonde pääsi nokikkain molarin kanssa, mutta tällä kertaa ei mennyt pujuista. Toisen erän jäähyt Diskokselle 4-1 ja silti torjunnat 11-6.

Kolmannen erän Diskos aloitti alivoimalla ja Erkkilä pääsi osittain läpi, koukittiin. Ei maalia, ei jäähyä. Vähän myöhemmin poikittaisesta mailasta Diskos pääsi ylivoimalla pyörittämään. Pelurit tekivät hyvin maskia molarille. Vedot eivät silti verkkoa heilutelleet. Ajassa 47:22 seinäjokelaisten maalin takana Kojo törmäsi kovasta vauhdista pahan näköisesti selkä edellä laitaan ja halli hiljeni. Seinäjokelaiselle laitataklauksesta 2+10 minuuttia. Kojo pystyi luistelemaan itse onneksi huollon saattelemana vaihtoaitioon. Viidellä viittä vastaan jo pelatessa, ajassa 50:28 Diskos pääsi ylivoimahyökkäykseen. Ilyan syötöstä Masi veti ranteella kainalosta kavennuksen 2-1. Sitten omassa päässä yhden harhasyötön seurauksena jouduttiin koukkaamalla estämään maalintekotilanne rangaistuksen arvoisesti. S-Kiekko otti onneksi pian perään joukkuerangaistuksen. Ottelun ratkomista jatkettiin tasavajaalla sekä hetken ylivoimalla, kunnes kohta taas pilli soi jäähyn merkiksi Diskokselle. Alivoimanelikko piti Franzin edustan tyhjänä ja Franz torjui kauempaa tulleet vedot, kunnes Diskoksen jo tultua täysilukuiseksi kiekko jäi pomppimaan kaarelle ja kolmannesta aallosta tullut sinipaita siirsi sen takakulmaan 3-1.

Diskos ei luovuttanut, vaan Masi runnoi väkisin 3-2 kavennuksen vastaavasta tilanteesta ajassa 57:12. Syötöt tähän maaliin Ilyalle ja kapteeni Pesoselle. Tasoitusta haettiin kovasti ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Uhkapeli päättyi S-Kiekon omalta alueelta keskialueen yli maaliin nostamaan 4-2 osumaan. Pisteet rikkonaisesta ottelusta jäivät lakeudelle.