Diskos U18, U18 Mestis

Hermes - Diskos   5 - 3

Kokkola

Erikoistilannepelaaminen isossa roolissa Kokkolassa

Sarja-avaus Kokkolan Hermeksen vieraana alkoi hieman hermostuneesti ja syötöt eivät napsuneet omille. Ajassa 1:27 Diskos joutui alivoimalle ja Hermes rankaisi pian kaarelta takanurkkaan 1-0. Kotijoukkue sai maalista luonnollisesti lisää virtaa. Erän puolivälin jälkeen Diskos pääsi kaksi-yksi ylivoimahyökkäykseen, josta Epa nokikkain molarin kanssa. Kiekko kuitenkin pyörähti harhautuksessa ratkaisevasti. Erän loppu oli Diskoksen. Ajassa 17:29 siirretyn rangaistuksen aikana Matias Koivumäki nosti jalalla omasta päästä, kiersi laidan puolelta pakin ohi maalille ja nosti yli molarin patjan takanurkkaan tasoituksen 1-1.

Toisessa erässä Diskos pääsi heti ylivoimalle ajassa 20:24. Kiekko liikkui näyttävästi, mutta ylivoima tyssäsi omaan vaihtovirheeseen. Diskos ennätti juuri tulla täysilukuiseksi, kun Hermes pääsi laidasta sisään ja heitto maalille ohjautui keskikaistaa maalille paahtaneen hyökkääjän lavasta ohi Allun 2-1 ajassa 23:22. Kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia ja Diskoksen pelatessa jälleen alivoimaa, pääsi Erkkilän Eetu läpiajoon, mutta maaliin ei mennyt kuin ukko itse. Hermes sen sijaan onnistui ajassa 29:51 lähietäisyydeltä maskin takaa alakulmaan 3-1. Diskos oli ajoittain kovan paineen alla omassa päädyssä ja vaihdot pääsivät venymään ylipitkiksi. Sitten ajassa 37:05 Diskos pääsi kahden miehen ylivoimalle 24 sekunniksi. Vetokin lähti keskeltä, mutta Hermes plokkasi. Diskoksen pelatessa yhden miehen ylivoimaa vihdoin Mahlamäen Masi siivosi molarista kimmonneen Kotamäen viivavedon maalin perukoille. Toinen syöttöpiste kirjattiin Epalle. Toiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa maalilla 3-2.

Kolmannen erän alku oli murheellinen. Hermes karkasi ylivoimalla 4-2 ja heti perään jo 5-2 johtoon. Ajassa 53:14 Hermes vielä törttöili Diskokselle mahdollisuuden ylivoimalla kaventaa. Diskos sai pari vetoa ja vihdoin kolmannesta Ilya siirsi kiekon maaliin 5-3. Kotamäki sai jälleen syöttöpisteen ja Nikke ensimmäisen. Lopussa Diskos pääsi vielä pelaamaan ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan, mutta loppulukemat eivät muuttuneet. Jämsen plokkasi alimpana miehenä yhden Hermesvedon tyhjiin sinisen alta. Kotimatkalle jäi jossiteltavaa.

Maalivahtien torjunnat Diskos Allu Pitkänen 12+8+18=38 (poissa 58:51-60:00 ja Hermes 3+14+9=26

Rangaistukset: D 6x2=12 min ja H 6x2=12 min.