D1-05, D1 AA lohko 8

Sepot/Hurtat - Diskos

Nurmes

Diskos D1 jumittui ruuhkaan matkalla Nurmekseen

Nurmeksen Sepot ja Lieksan Hurtat isännöi Diskos D1 AA jatkosarjan lohkon 8 ottelua 12.1.2019. Pelin alkua onnistuttiin siirtämään myöhäisemmäksi ja Diskos sai tehtyä hyvän alkulämpän talvisessa Nurmeksessa aamuisesta Niemisjärven kolaripaikalle jumittumisesta huolimatta. Diskos pysyi kiekossa ja vyörytti hyvin syötelleen pelin kerta toisensa jälkeen keskialueen yli. Kolme kertaa tosin paitsioon ennen erän puoliväliä. Ajassa 14:41 Nikke nousi maalille, jonne myös Samu ajeli rymistellen. Kiekko pomppasi Konan lapaan keskelle herkkupaikkaan, josta Kona ei erehdy! Peli 0-1 Diskokselle ja seuraavasta vaihdosta jo 0-2 kolmoskentän toimesta. Niilo syötti ja Miksu veti suoraan syötöstä kiekon ylähyllylle. Ensimmäinen erä meni todella nopeasti, koska pelikatkoja ei juurikaan alun jälkeen tullut.

Toinen erä meni pelailuksi. Sitten tuli melko kyseenalaisesti tuomittu rankkari keskialueen koukkaamisesta, jolla Sepot pääsivät peliin mukaan. Ajassa 32:36 Vade siirsi Disen uudelleen kahden maalin johtoasemaan 1-3 ja Miso kääntölaukauksella ympyröiden välistä jo 1-4 Niken hyvästä syötöstä ja riistosta kulmauksessa. Kotijoukkue otti aikalisän ja Diskos aloitti jäähyilyn. Toisessa erässä Diskokselle tuomittiin kaikkiaan 5 x 2 min ja se kostautui. Isännät kampesivat tasoihin 4-4 ajassa 39:45. Erinomaisia otteita esittäneelle Joonalle Diskos maalilla kirjattiin toisessa erässä peräti 19 torjuntaa ja yhteensä huimat 46 koppia.

Kolmannessa Diskos meni ylivoimalla 4-5 johtoon ajassa 45:01. Jimi syöttää viivasta maalin edustalle, josta Kona kääntää takatolpalle ja Miso tuikkaa tyhjiin. Seuraavasta aloituksesta Miso viimeistelee hattutemppunsa ja Diskos johtaa 4-6 ajassa 45:54. Kotijoukkue teki pelin vielä jännäksi kaventamalla ylivoimalla maalin päähän ajassa 47:38. Sen perään Diskos otti vielä väärästä vaihdosta kakkosen ja kyynärpäätaklaukseksi merkityn toisen kakkosen. Mansikka Diskoksen maalilla ei enää ollut ohitettavissa ja pisteet matkasivat Jyväskylään. Voittajien on helppo hymyillä :)

Maalivahtien torjunnat: Diskos Joona Mansikka-aho 7+19+20=46 ja Seppojen Leevi Korkalainen 10+6+9=25 torjuntaa (poissa 59:32-60:00)

Jäähyt: Diskos 8 x 2 min = 16 min ja Sepot 1 x 2 min = 2 min.