Koronaohjeistukset
JääkiekkoJulkaistu: 06.03.2021 12.18

Koronaohjeistukset

Koronatiedote


Jyväskylän kaupungin koronatiedotteessa 5.3.2021 on todettu seuraavaa:

Koronatartuntojen määrät ovat Jyväskylässä pysyneet viime viikkoina maltillisina, joten lisärajoituksille ei epidemiatilanteen valossa nähdä perusteita. Näin ollen yläkoulut jatkavat hiihtoloman jälkeen lähiopetuksessa eikä ryhmäharrastustoimintaa rajoiteta. Jos tartunnat lähtevät nousuun tai Jyväskylässä alkaa esiintyä muuntovirusta, laajemmat rajoitukset tullaan kuitenkin ottamaan nopeasti käyttöön.

Harrastustoiminnan osalta todettiin, että kaupunki on sulkenut jo omat tilansa yli 18-vuotiaiden ryhmäliikunnan osalta. 13-18-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa ei Jyväskylässä rajoiteta, sillä kyseisessä ikäryhmässä tartuntoja on maltillisesti. Kaupunki kuitenkin seuraa tilannetta tarkasti ja on valmis tekemään tiukempia rajoituksia välittömästi, jos tarvetta ilmenee.

Kaupunki ei myöskään aseta tartuntatautilain mukaisia rajoituksia yksityisiin liikuntatiloihin. Rajoituksia voidaan kuitenkin tehdä nopeasti, mikäli tautitilanne lähtee heikkenemään ja tartuntoja ilmenee harrastustoiminnassa.

Jottei tiukempia rajoituksia jouduta tekemään, kaupunki suosittelee vahvasti, että kaikki ryhmäharrastustoiminta tulee järjestää siten, että osallistujien ja seurueiden on mahdollista välttää lähikontaktit toisiinsa. Harrastuksiin saavuttaessa tulee noudattaa turvavälejä ja käyttää maskeja yleisissä tiloissa sekä pukutiloissa. Harrastusten jälkeen tulee siirtyä mahdollisuuksien mukaan omaan kotiin suihkuun ja välttää kaikkea turhaa oleilua harrastustiloissa.

Kaupungin linjauksen mukaan ottelutapahtumat ovat tauolla:

Lisäksi kaupunki suosittelee, että liikuntaharrastuksissa tulee nyt kaikkien ikäryhmien osalta välttää otteluita ja turnauksia, joissa harrastusryhmät sekoittuvat. Tällä pyritään turvaamaan normaali harrastustoiminta omissa pienryhmissä.

Näin ollen harjoituspelit sekä turnaukset ovat tauolla tästä viikonlopusta alkaen. Lisäksi jääkiekkoliitto on perunut pelit Jyväskylästä 8-28.3.


Harjoittelu saa siis jatkua kaikkien muiden osalta paitsi aikuisliikkujat (pipolätkä). Kaupunki kuitenkin korostaa seurojen sekä kaikkien asukkaiden merkistystä tässä koronan ehkäisyssä. Kun me kaikki jaksamme vielä noudattaa näitä ohjeita, niin toivottavasti pääsemme mahdollisimman nopeasti parempaan tilanteeseen. Korostammekin tässä nyt kaikkien panosta koronan taltuttamiseksi. Vaikka harjoitukset saavatkin nyt jatkua normaalisti, on kaupungilla kuitenkin valmius kovempiin rajoituksiin, mikäli tilanne alueella heikkenee. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää muistaa noudattaa kaupungin, seuran sekä jääkiekkoliiton oheistuksia.


Muistetaan seurana pitää kiinni koronaohjeista:

Viisi valttia koronan ehkäisyyn:

Lisäksi jäähalleilla ei saa viettää aikaa, vaan harjoituksiin tullaan juuri ennen sovittua aikaa ja poistutaan hallilta mahdollisimman nopeasti harjoitusten jälkeen. Hallin sisätiloissa oheisharjoittelu on myös kielletty, joten oheiset tulee tehdä joko varatussa salissa tai ulkona. Vanhempien tulee myös muistaa välttää kaikkea hallilla liikkumista. Kaikkien yli 12 vuotta täyttäneiden suositellaan myös käyttävän maskeja. Ennen kaikkea muista tulla vain terveenä hallille!


Jyväskylän kaupungin voimassa olevat suositukset sekä rajoitukset:

https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-o...

Ja liikuntapelveluihin: https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/korona


Jääkiekkoliiton suoritukset:

Koronavirusta ei vielä ole taltutettu. Edelleen on tärkeää, että jokainen pelaaja, valmentaja, huoltaja ja taustahenkilö sitoutuu jääkiekkoharrastuksessa ja muussa arjessaan viruksen leviämistä ehkäiseviin toimenpiteisiin.

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/ko...