Diskos mukana Seurat GO -hankkeessa
Julkaistu: 18.12.2020 11.59

Diskos mukana Seurat GO -hankkeessa

Seurat Go -hankessa, johon Jyväskylän kaupunki on saanut hankerahoitusta, kehitetään paikallisia urheiluseurojen tukitoimia.

Seurat GO! -hankkeen tavoitteena on vahvistaa ammattimaisesti toimivien keskisuomalaisten urheiluseurojen kykyä kehittää taloutta, toimintoja sekä varainhankintaa, jotka ovat koronakriisin seurauksen vakavasti uhattuina. Poikkeustilan jälkeen mukana olevilla seuroilla olisi osaamista ja valmiudet käynnistää toimintansa entistä laadukkaampana. Hankkeen avulla saadaan positiivisia vaikutuksia seurojen toiminnan laatuun ja talouden ylläpitoon myös pidemmällä aikavälillä.

Hankkeen seurakehitysprosessiin valitaan enintään 10 keskisuomalaista urheiluseuraa. Diskos haki hankkeeseen ja meidän valittiin hankkeeseen mukaan. Muut seurat löytyvät Keslin sivuilta: https://www.kesli.fi/seuratoiminta/hankkeet-ja-kam...

Mukana olevat seurat kehittävät toimintaansa hankkeen avulla omista tarpeista ja lähtökohdista käsin ja näitä tavoitteita ja kehityskohteita he määrittelivät hankkeen avaustilaisuudessa 24.8. Kaikille yhteinen kehitystarve oli selkeän strategian luominen sekä sen jalkauttaminen päivittäiseen toimintaan. Lisäksi seurat sitoutuivat muun muassa toimintamallien selkeyttämiseen ja standardoimiseen, toiminnan laadullisten ja määrällisten mittareiden muodostamiseen, seuraväen sitouttamiseen toimintaan, yhteisöllisyyden lisäämiseen, imagon raikastamiseen sekä seuran sisällä olevien lajien yhteisten tavoitteiden luomiseen.

Prosessissa mukana oleville seuroille on tarjolla myös Keski-Suomen Liikunta ry:n järjestämiä hyvään hallintoon ja varainhankintaan keskittyviä koulutuksia. Lisäksi seuroilla on mahdollisuus kehittää toimintoja Olympiakomitean EFQM- eli kokonaistoiminnan kehittämisen ja arviointimallin avulla.

Näiden tukitoimien avulla mukana olevilla seuroilla on enemmän osaamista ja valmiudet käynnistää toimintansa entistä laadukkaampana poikkeustilan jälkeen. Hankkeen avulla saadaan positiivisia vaikutuksia seurojen toiminnan laatuun ja talouden ylläpitoon myös pidemmällä aikavälillä.

Lisätietoa: https://www.kesli.fi/seuratoiminta/hankkeet-ja-kam...

Diskos Jyväskylä ry

Sykeraitti 7
40630 Jyväskylä

y-tunnus:1061742-6