Diskos U18, U18 Mestis

Diskos - S-Kiekko  5 - 8

Jyväskylä Kilpahalli

Diskos U18 suli 3. erässä

Diskos U18 sai sunnuntaina aamupäiväpelissä kilpahallissa vastaansa S-Kiekon. Kotijoukkueella oli alla hyvä, mutta tappiollinen peli Kokkolan Hermestä vastaan, joka on seinäjokelaisten tavoin kärkkymässä alkusarjan jälkeistä ylempää mestissarjaa. S-Kiekolla oli lauantailta vierastappio Vaasasta ja toinen bussimatka aamulla Jyväskylään. Diskoksen kopissa painotettiinkin ennen peliä, että on oltava hereillä jo lämmittelyssä.

Diskos aloitti hyvin kiekollisena ja siirtyi 1-0 johtoon alivoimalla Immosen Teemun maalilla ajassa 9:03. Diskoksen Ilya "Kovaltsuk" (Yakovlev) haki vauhtia Moskovasta ja nassutteli tässä ottelussa hattutempun (hat trick). Iljan 2-0 maaliin syöttö laidasta Teemulta ja 3-0 maaliin erän viimeisellä minuutilla Aksovaaran Eliakselta. Ensimmäiselle erätauolle oli kiva lähteä selkeästä johtoasemasta.

Toisessa erässä Franz Disen maalilla sai torjua 20 kertaa ja vastustajan maalilla tarvittiin vain 9 torjuntaa. S-Kiekko ei luovuttanut, vaikka Yakovlev-Immonen-Pakarinen vei kotijoukkueen jo 4-0 johtoon ajassa 28:04. Kavennus 4-1 tuli ajassa 35:13.

Kolmannen erän ensimmäisestä vaihdosta, ajassa 40:33 S-Kiekko tekee kavennuksen 4-2. Sitten Diskos nostaa kiekon katsomoon ajassa 41:58 ja pakki pelin viivyttämisestä kakkoselle boxiin. Alkaa käydä jännittäväksi. Tämä päättyi vielä kuitenkin onnellisesti, kun ajassa 44:02 Diskos, tultuaan täysilukuiseksi, menee jo 5-2 johtoon. Maalin teki Oskari Kanniainen ja syötti Epa. Tuo maali jäi Diskoksen viimeiseksi. Katsomossa tosin näytti jo siltä, että peli olisi ratkennut.

Kuinka väärässä sitä voikaan olla? Tulee nopea kuittaus edelliseen, kun ajassa 45:22 kiekko Franzin selän takana 5-3. Siitä vain 40 sekuntia ja tilanne on jo 5-4. Peli ei olekaan taputeltu! Kun seinäjokelaiset saivat kavennusmaaleistaan uutta intoa, niin vastaavasti Diskos alkoi hermoilla. Tuli paljon pieniä virheitä, joista S-Kiekko rankaisi tylysti tullen tasoihin ajassa 11:37, ja kahdeksan (8) sekuntia myöhemmin paineli jo ohi 5-6. Ajassa 52:31 poimittiin kiekkoa Franzin takaa jo seitsemättä kertaa. Loppulukemat 5-8 S-Kiekko teki ylivoimalla tyhjään maaliin ajassa 58:47.

Kolmannen erän voi sanoa olleen Diskos U18 täydellinen sulaminen. Edes Titu-tilastopalvelu ei ymmärtänyt, kuinka kolmen maalin johtoasema voi muuttua 5-8 tappioksi.

Tässä vielä OPK, jonka kolmannen erän tapahtumat eivät välittyneet heti pelin jälkeen tulospalveluun. Joku tekninen haaste jäähyjen päättymisaikojen kanssa.