Tappara Ak - Diskos   1 - 5

Tampere, Tesoma

Diskos U18 haki voiton Tesomasta

Tiistaina 24.8. Diskos U18 piipahti harjoitusottelussa Tampereen Tesoman hallissa. Vastassa oli maineikas porkkanahousuinen Tappara Ak.

Diskos meni kuitenkin kapteeni Jesper Pesosen maalilla 0-1 johtoon ajassa 12:07. Syötön tarjoili Masi Mahlamäki. Seuraavassa vaihdossa upposi toinen veto viivasta, kun Puurtisen Onni laukoi vähän napakammin 0-2. Väänäselle ja Virkkalalle syöttöpisteet. Ensimmäisen erän torjunnat menivät aikalailla tasan, kun Franz Jokiselle merkittiin 9 ja Tapparan molarille 10 torjuntaa.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Diskos karkasi jo 0-3 johtoon Elias Kotamäen maalilla. Tappara ei kuitenkaan lannistunut vaan lisäsi liikettä ja Diskos joutui rikkomaan jäähyjen arvoisesti. Ajassa 27:08 Tappara Ak kavensi maalinedushässäkän päätteeksi tilanteeksi 1-3. Erän ja ottelun puolivälissä Diskos vaihtoi suunnitellusti maaliin Aleksi Pitkäsen, vaikka Franz oli torjunut 2. erässäkin jäätävästi 12 kertaa. Aleksille loppuerässä torjuntoja merkittiin 7 ja Tapparalle koko erässä vain 6. Diskoksen Eetu Erkkilä teki Jimi Jäntin syötöstä 1-4 ja heti perään Elias Kotamäki 1-5 Niklas Väänäsen syötöstä.

Kuva on kolmannen erän ensimmäisestä aloituksesta. Tappara painoi päälle, sai ylivoimaa, mutta Diskos puolusti rauhallisesti. Lisämaaleja ei nähty, kun Aleksi torjui kaikki 18 laukausta Tapparan moken kahta torjuntaa vastaan. Tämän joukkueen ensimmäinen voitto kirvoitti päätössummerin soidessa spontaanit koronaturvalliset tuuletukset omassa päässä.