17.40
Diskos U16, U16 Mestis, alkusarja, lohko 2

Pelicans Akatemia - Diskos

Heinola

Heinolan Mestishallissa oli koronarajoitukset päällä Diskos U16 matkatessa sinne 19.9.2020 lauantain prime-time-peliin. Ottelu alkoi aikataulun mukaisesti kello 17.40.

Diskos U16 kokoonpanosta oli poissa mm. kapteeni Varakas ja koko joukkue oli ensimmäisen erän ihmeissään Pelicansin pyörityksessä. Maalilla Franz sai venyä 17 kertaa torjuntaan vastustajan kolmea torjuntaa vastaan. Diskos pääsi ajassa 12:40 kerran vetämään tolppaan, mutta sen parempia maalipaikkoja ei saatu. Pelicans pyöritti yhtä päätyä ja pääsi ylivoimalla vapaasti neliön keskeltä laukomaan jo 3-0 ajassa 18:57.

Toisessa erässä Diskos pääsi jo peliin mukaan. 23 minuutin kohdalla oli jo maalipaikan tynkää, kun Diskoksen 2-1 ylivoimahyökkäys päätyi vetoon. Veto meni kuitenkin yli ja ohi. Ajassa 24.29 sattui ikävä loukkaantuminen Pelicansin pelaajalle, kun puolustaja pisti jarrut kiinni vähän ennen laitaa ja jäi törmäsi Jimin painon kanssa kumarassa asennossa olkapää edellä laitaan. Tilanteesta ei tullut jäähyä, mutta Pelicansin pelaaja joutui jättämään pelin kesken ylävartalovamman vuoksi. Diskokselle tuomittiin ajassa 28.03 jäähy kampituksesta. Jäähyn päätteeksi Diskos rakensi jälleen ylivoimahyökkäyksen ja maalipaikan, mutta veto epäonnistui. Pelicans nakutteli sen sijaan 4-0, 5-0 ja peräti 6-0yv lukemat pelikellon näyttäessä vasta aikaa 35:08. Diskos ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan Konan poikkikentän syöttö meni kuin menikin toista laitaa viilettäneelle Nuutille, joka otti kiekon haltuun hyökkäyssinisellä ja kavensi komealla rannevedolla tilanteeksi 6-1 ajassa 36:18. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Allu paukautti ringetteviivalta yläkulmaan tilanteeksi 6-2.

Kolmannen alussa Diskos pääsi ylivoimalle ja onnistui ajassa 42.30 kaventamaan tilanteeksi jo 6-3yv. Pelicans kuittasi pian 7-3 ja pääsi ylivoimalla myös ylärimaan. Diskos otti aikalisän ajassa 53:20. Pian tämän jälkeen Nuutti ja Jimi saivat riistettyä kiekon Pelicans-puolustukselta ja Miksu tälläsi namupaikasta 7-4. Loppulukemat 8-4 eivät tee täyttä oikeutta voimasuhteista jäällä kahdessa viimeisessä erässä, vaikka maalivahtien torjunnat toisaalta eivät valehtele nekään - perässä oltiin.