Diskos 04 True Riga cupin voittoon
Julkaistu: 24.04.2018 00.00

Diskoksen D1 juniorijoukkue lähti torstaina kohti Riikan kovamaineista turnausta klo 05.00 yöllä. Turnauksessa oli tarkoitus pitää hauskaa,kerätä yhteisiä kokemuksia sekä päästä näkemään ja kokemaan kansainvälistä juniorijääkiekkoa. Perjantaina ensimmäinen peli alkoikin jo klo 07.00 ja tuloksena oli heti voitto suomalaisesta Salamoista luvuin 2-3. Seuraavassa pelissä vastaan asettui paikallinen Pardaugava joka oli vain suupala Disen kovaan vireeseen yltyneelle jengille,voitto irtosi 6-0 tennislukemin.Viimeisessä perjantain pelissä vastaan tuli Lahden Pelicans jonka Dise hoiteli 1-6 lukemin. Siitä olikin hyvä lähteä hotellille huilamaan sekä latautumaan kohti lauantain uusia pelejä.

Lauantaina vaihdoimme jäähallia ja saimme vastaamme ensimmäisessä pelissä paikallisen Saulys/BTA:n. Peli olikin hiukan tahmeaa alussa mutta silti joukkue otti helpohkon 4-0 voiton.Iltapäivän pelissä vastaan asettui sitten Helsingin suunnalta tuleva Kiekko-Tiikerit. Tunteikkaan ja tiukan pelin pystyi kuitenkin "isoD" kääntämään taas voitoksi,loppulukemat kirjattiin luvuin 3-1.Tällä voitolla sinetöitiin paikka neljän parhaan joukkoon sekä mitalipeleihin. Illan viimeinen ottelu pelattiin taas uudella areenalla kun saavuimme hienolle Volvo sports areenalle. Taistelu lohkovoitosta osoittautui kovaksi kamppailuksi norjalaista Hasle-Lorenia vastaan mutta taas Diskos pystyi kääntämään ottelun voitoksi ja nappaamaan jatkolohkon ykköspaikan itselleen luvuin 4-2. Sunnuntaina välierään vastaan asettuisi sitten ruotsalainen Hedemora SK,pelissä tulisi olemaan panosta koska voittaja etenee finaliin ja häviäjä pronssipeliin.

Sunnuntai aamu valkeni Riikassa aurinkoisena sekä varmasti jännittynein fiiliksin. Ensimmäisen pelin panos näkyikin heti jäähallille päästyä pelaajien hyvänä keskittymisenä sekä lievää jännitystä saattoi myöskin aistia. Ottelun alku olikin todella tasainen ja vauhdikas,ensimmäinen maali syntyikin vasta toisen erän alussa Vilho Ojansivun tekemänä. Toinen maali odottikin ottelun kolmanteen erään ja taas asialla oli Vilho Ojansivu. Kolmannen maalin ja ottelun sinetin iski Niko Pakka ja näin Diskos eteni finaliin. Vastaan asettuisi jo kerran kohdattu norjalainen Hasle-Loren. Pronssipelissä vastakkain pelasivat Pietarin Ska sekä ruotsalainen Hedemora SK. Sen peli voitti Ska luvuin 5-2

Enää olisi jäljellä se suurin ja mahtavin kauden huipentuma Riika cupin loppuottelu. Joukkue vaikutti ennen ottelua erittäin latautuneelta sekä keskittyneeltä,jännityksen saattoi aistia. Peli alkoikin todella varovaisin ottein molempien joukkueiden toimesta. Ensimmäisenä maalinteon aloittikin Diskos kun Atte Eskelinen pisti kiekon maaliin ajassa 07:25. Seuraavat kaksi maalia syntyi myöskin Diskoksen toimesta maalareina Nico Pakka sekä IIda Janatuinen. Näin toisen erän loputtua Diskos johtikin finaalia 0-3 luvuin. Kolmannen erän alkuun norjalaiset aloittivat vimmatun kirin ja tulivat kahdella pikamaalilla jo 2-3 lukemiin. Tässä kohdassa aikalisän ja pelaajien rauhotus olikin paikallaan. Se auttoi ja niin tuli hetki kun Nico Pakka siirsi Diskoksen johtoon 2-4 lukemiin. Tästä ei enää norjalaiset toipuneet ja mestaruus oli valmis matkaamaan kohti Jyväskylää Diskoksen mukana.

Turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valittiin Diskoksen Jesse Roiha. Yllätysturnausvoitto päätti hienon kauden, jolla joukkue saavutti myös aluehopeaa.